БОБи директно

въпроси и отговори добави въпрос
Александър Мачовееее 06.08.2015 | 15:08

Булсатком ще имат ли диема спорт 2 в пакета, защото за сега я няма?

Боби Борисов 07.08.2015 | 15:07

Аз няма как да отговоря вместо Булсатком. 

Димитър Иванов (ДМ) ВЛ, Трансфери, Политика, Манталитет 06.08.2015 | 12:13

Боби, ето една новина от днес, която кара човек да се хване за главата  и да гледа е не вярва    така да се каже:

 
--
Ръководството на Спортинг (Лисабон) обяви, че преговорите с халфа Кевин-Принс Боатенг най-вероятно няма да приключат с договор, след като двете страни не могат да се разберат относно т.нар. права върху имиджа на футболиста. Тези контракти в Западна Европа все повече набират скорост и доста футболисти имат специални агенти само за това. Това означава, че играчът продава лицето и името си на комерсиална компания и тя може да ги използва за своя рекламна стратегия. 

Ганайският футболист е ненужен в Шалке 04, като беше отстранен от първия тим още в края на изминалия сезон. Германците го привлякоха от Милан през 2013 година и той игра две години за "кралскосините", но не се превърна в очаквания лидер. Той все пак има договор с клуба за още един сезон.
--
 
Тази политика трябва да се промени в полза на футбола, а не да отива все повече към маркетинга, рекламата, модата, ПР-а и т.н.
 
Просто няма как в главата на футболистите да е футбол, победа, спортсменство, чест, клуб, привърженици, традиции, когато по-горните елементи взимат превес. От тук страда качеството на играта и привлекателността и като спорт цялостно. Да, може би привлекателността и като мода и развлекателен бизнес (шоу програма) да е нарастнала значително, но истинския футбол се измества сериозно. 
 
И ако продължи тази тенденция, личното ми мнение е, че истинските фенове рязко ще намалеят в един момент. Няма да стане постепенно, а по-скоро за сравнително кратък период. Което е лошо, тъй като не може да се конролира лесно рязка промяна от ръководителите на футбола, даже и да го усетят и поискат. 
 
На теб като човек, който разбира от икономика и финанси, ще го кажа и по друг начин. В момента наблюдаваме нещо като оформяне на финансов балон около футбола. Това ми е усещането. Разбира се, толкова много неща влияят на един такъв процес, че е невъзможно да се предвиди в каква насока ще тръгнат нещата.
 
Твърдя, че трябва да се промени Политиката на собствениците на клубове, Манталитета и Отношението на играчите и всичко да се почне от трансферите и годишните възнаграждения! И според мен всичко трябва да почне от ВЛ, тъй като там са най-богатите отбори. И още по-конкретно от отборите 7-20 в класирането на ВЛ.

Боби Борисов 06.08.2015 | 13:37

toni_kroos8 05.08.2015 | 23:53

Боби, поздравления за рекламата по случай началото на новия сезон във ВЛ, може ли да я намеря някъде качена в интернет. 

Боби Борисов 06.08.2015 | 13:37

Нямам идея. 

ДИМИТЪР ДИМИТРОВ До Боби 05.08.2015 | 21:22

Боби, защо в събота няма да предавате мачове от ВЛ??? Гледах програмата на Нова Спорт, Диема Спорт, Диема и в събота просто няма мачове според програмата?

Боби Борисов 06.08.2015 | 13:37

Мачовете тази събота са по Диема Спорт 2 HD

деян ман.юн- арсенал 05.08.2015 | 17:11

Гледах повторение на мача за купата на ФА и ми направиха много лошо впечатление Янузай и ди Мария. Аз съм за по свободна игра, но има и много груби нарушения, които не се забелязват. Аз не харесам Неймар, като футболист и смятам, че Педро от школата вкара в 6 турнира при Гуардиола има и опит, бърз е. Защо му трябва заместник на ди Мария, като той не бе купен да замести някого. Пр. Бекъм- Роналдо- Валенсия. Както на Видич и Фърдинанд не бяха купени. Йънг е много отборен играч и ако оправи малко центрирането аз не искам да напуска. Предпочитам млади играчи да си ги развиваме ние не да даваме толкова пари. Бейл можеше да дойде от Саутхемптън, както и от Тотнъм за 5 милиона. Имаше слух, че ще го продават на Хамбургер, но им е бил твърде скъп, когато имаше серия от 24 мача на Тотнъм без победа с него в състава. Сега е твърде късно.

Боби Борисов 06.08.2015 | 13:36

деян ман.юн. 05.08.2015 | 17:00

Здрасти Боби,  Хубаво е да има ясни  правила, но както и за голлинията, така и като се пречи на вратаря имало много случаи, в които са се отсъждали в две различни страни. Вече в Англия и на СП има камери на голлинията, но в България примерно Литекс има един равен, а можеше да има три победи. Като пусне едно правило трябва да е за всяка една държава, както в Англия сезонът започва на 08 в Италия започва на 22.08 Суперкупата на Европа винаги е била на 31.08 след началото на първенството. Квалификациите на държавите са били след края на първенствата през юни и преди началото на следващия сезон в края на юли.  Правилата се променят, но голът на Сонг срещу Арсенал не бе зачетен и нямаше точка за УХ. Както и голът на Тотнъм Мендеш срещу Каръл не бе зачетен, ,,2 метра"  във вратата, а миналия сезон Йънг чисти от голлинията за юнайтед зачетоха голове, които може би нямаше да са преди 2 или повече години. 

Боби Борисов 06.08.2015 | 13:35

Въпросът е за пари. Тази технология струва доста скъпо. При това дори не говорим кои стадиони у нас са готови да я въведат. 

kenema fa cup vs epl 05.08.2015 | 13:29

Здравей Боби, 

Втора поредна година победителя от ФА купата триумфира и с камюнити купата. Това случайно ли е, или двата турнира са много изравнени и най-вече фа-то се взема доста на сериозно? Изключвам подценяването, защото и двата мача бяха с участието на всички възможни титуляри. Особено втория такъв, между Муриньо и Венгер и двамата поставиха личните си желания за победа преди всичко. 

Боби Борисов 06.08.2015 | 13:34

За мен няма връзка между двете неща. Не мисля, че може да вадим някакъв извод. 

Георги Ман Ю- Тотнам 05.08.2015 | 12:39

Боби по коя телевизия ще излъчвате Ман Юнайтед - Тотнам, от колко часа и ако може прогнозата ти за мача :)

Боби Борисов 06.08.2015 | 13:33

Цялата програма е публикувана във фейсбук-страницата на Диема екстра. 

Манчестър Ю - Тотнъм е по Диема Спорт 2

Колко e пет плюс седем?
:) :( :D mad wink cool :P: angel aww baby :grin: :) blushing devil B-) ;( drool ermm excl fear geek hmm huh :DD
:mad: :mellow: :ohmy: :pinch: :?: :roll: :santa: :sheep: :shifty: :sick: :sweat: alien :tr: :? :w00 ;| :whistle logik :yawn :yes :zorro :shit: :thumbup :*
:afro: :hairy: :hyper: :brr: :arr: :zub: :thumb: :az:
:bag: :bn: :cv: g2 :bx: :nk :wall :lock
:levski: :chelsea cska manUn arsenal man_city liverpool novaSport_emot

Програма